Stavební připravenost

1 Za standardní stavební otvor se považuje stavební otvor upravený na čisto štukováním nebo obkladem nebo přítomností původní zárubně. Rozměr standardního otvoru je průchod v  šíři 60, 70, 80 cm a o výšce 200 – 202 cm u nově vyzděných otvorů a 197 cm u zárubní. Na zakázku lze vyrobit PD jiných rozměrů nebo PD, které  dojíždí k boční stěně “na tupo” nebo do sloupku (provedení HARD) nebo jsou ve  stěně.

2 Pro jednokřídlé provedení je nutný pro odsun křídla mimo stavební otvor prostor o stejné šíří jako je samontné křídlo.  Pokud prostor pro odsun má alespoň polovinu šíře průchodu,  lze instalovat teleskopické dvoudílné dveře. Teleskopické dveře  doporučujeme pro průchod od 80 cm a výše.

3 Pokud nahrazujeme křídlové dveře posuvnými na původní zárubeň,  ať u jádra nebo u plechových zazděných zárubní nebo i u panelákových skládaných zárubní, není  nutno  zárubeň vybourávat ani povrchově upravovat. Pokud budete mít zájem, po  úpravě nebude zárubeň vidět.

4 Při vyzdění a obkladu průchodu stavebního otvoru, ukončete dlaždice na straně umístění dveří bez oblé lišty zároveň s omítkou, dlaždice musí být v celé výšce otvoru. Pokud chcete mít čistý průchod 60 cm s obkladem,  je nutno postavit otvor v širí o 2,5 cm, to je od dvě síly obkladu více.

5 Sokl u podlahy v chodbě v místě určeném pro odsun křídla s horním pojezdem prosíme nelepit, ale zapustit do zdi (pokud je postaveno z cihel YTONG). Stejně tak, je-li v chodbě linoleum, nelepit profilovanou soklovou lištu, ale začistit PVC páskou.

6 Na sádrokarton lze posuvné dveře Kevin instalovat bez obtíží, doporučujeme zabudovat (pro HP) do stěny v místě kotvení horního pojezdu dřevěnou lať nebo hranol, avšak není podmínkou.

7 Posuvné dveře KEVIN mají všechny stykové plochy opatřeny mohérovým kartáčkovým těsněním, které zabrání průvanu. Každé křídlo je dotěsněno kombinací několika lišt různých rozměrů v závislosti na způsobu stupně úpravy stěn resp. na existenci a druhu původních dveřních zárubní. Při vyzděném otvoru na čisto, podle výše uvedeného nákvodu, nepotřebujeme žádné zárubně ani “obložky”.

V případě jakýchkoliv nejasností nás kontaktujte na tel: 602 413 243 nebo pomocí kontaktního formuláře.

Chcete nové kvalitní posuvné dveře nebo stěny na míru?